Najprostsze często bywa najjjj pyszniejsze. Zawsze robię duży garnek albo i dwa, a gdy tylko nam się "przejedzą" mrożę to co zostało i przy każdej okazji gdy nie mam czasu na gotowanie, wyciągam i lekko podgrzewając rozmrażam
😋 ZaZZ

Gołąbki
💛
💚
💙



Kilogram mięsa mielonego (u mnie karkówka)
200 g ryżu
Dwie średnie cebule starte na tarce
Biała kapusta
Ok 1'5 - 2 l bulionu
Koncentrat pomidorowy
Przyprawy ( sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego)
200 g ryżu
Dwie średnie cebule starte na tarce
Biała kapusta
Ok 1'5 - 2 l bulionu
Koncentrat pomidorowy
Przyprawy ( sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego)
W misce wymieszaj mięso, cebulę i ryż, który wcześniej był gotowany ok 5 min
:-) dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj.
Z kapusty wytnij głąb i gotuj w dużym garnku delikatnie odkrywając po kolei liście
🍃

Z kapusty wytnij głąb i gotuj w dużym garnku delikatnie odkrywając po kolei liście

Dno garnka wyłóż liściem a następnie bardzo ścisło układaj gołąbki. Zalej bulionem, przykryj i gotuj ok 1 h. Później dodaj Koncentrat pomidorowy i gotuj ok 15 min. Pamiętaj dodać trochę śmietanki, soli i pieprzu do sosu pomidorowego
:-)

Komentarze
Prześlij komentarz