Kasza orkiszowa jest bardzo sycąca i zdrowa, dlatego warto ją jeść w każdej chwili i na każdą okazję. Pysznie smakuje jako dodatek do obiadu ale również podstawa sałatek. Tak więc zachęcam do jedzeni orkiszu :)
2 torebki ugotowanej kaszy
pół szklanki uprażonych pestek słonecznika
400 g świeżego szpinaku
słoiczek pomidorów suszonych
opakowanie sera feta
średnia cebula
Na dwóch łyżkach oleju (tego ze słoiczka pomidorów) smażyć poszatkowaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone. Po około 3 min dodać umyty szpinak i mieszać aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość. Na koniec dodać kaszę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej i podłużnej miski, posypać prażonymi pestkami oraz serem feta.
Nieziemsko smakuje na ciepło jak i na zimno.
2 torebki ugotowanej kaszy
pół szklanki uprażonych pestek słonecznika
400 g świeżego szpinaku
słoiczek pomidorów suszonych
opakowanie sera feta
średnia cebula
Na dwóch łyżkach oleju (tego ze słoiczka pomidorów) smażyć poszatkowaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone. Po około 3 min dodać umyty szpinak i mieszać aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość. Na koniec dodać kaszę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej i podłużnej miski, posypać prażonymi pestkami oraz serem feta.
Nieziemsko smakuje na ciepło jak i na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz