Sałatka z Kaszą Orkiszową

Kasza orkiszowa jest bardzo sycąca i zdrowa, dlatego warto ją jeść w każdej chwili i na każdą okazję. Pysznie smakuje jako dodatek do obiadu ale również podstawa sałatek. Tak więc zachęcam do jedzeni orkiszu :) 



2 torebki ugotowanej kaszy 
pół szklanki uprażonych pestek słonecznika 
400 g świeżego szpinaku 
słoiczek pomidorów suszonych 
opakowanie sera feta
średnia cebula 

Na dwóch łyżkach oleju (tego ze słoiczka pomidorów) smażyć poszatkowaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone. Po około 3 min dodać umyty szpinak i mieszać aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość. Na koniec dodać kaszę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej i podłużnej miski, posypać prażonymi pestkami oraz serem feta. 
Nieziemsko smakuje na ciepło jak i na zimno.


Komentarze