Grzanka z jajkiem po benedyktyńsku na puszystym szpinaku.

Masz chwilę, żeby przygotować dość proste, a zarazem królewskie śniadanie ?

Przepysznie chrupiąca grzanka pokryta "mchem" ze szpinaku, a na samej górze, jak to wisienka na torcie ;) pyszne jajko ... Tak Tak  !! Takie śniadanie pozwoli na bardzo aktywny dzień.



Szpinak podsmażyć na patelni dodając ulubione przyprawy, czosnek oraz cebulkę.
Jajko w koszulce : zagotować wodę w garnku z łyżką octu i szczyptą soli. Gdy woda zacznie wrzeć zrobić w niej wir mieszając łyżką. Wybite jajko prosto z miseczki delikatnie wlać w sam środek naszego "wiru" i gotować kilka minut aż białko się zetnie a żółtko będzie płynne.

Grzankę pokryć szpinakiem, a na wierzch ułożyć jajko.
Polecam z sosem holenderskim.

Komentarze