Wielkimi krokami zbliżają się ostatnie dni wakacji. Ten czas w szczególności powinniśmy sobie osładzać :) Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami smakują dzieciom i dorosłym.
Opakowanie ciasta francuskiego
Owoce
Budyń
Mleko
Ciasto francuskie podzielić na kwadraty, w połowie z nich wykroić szklanką otwory. Na całe kwadraty przyklejamy te z dziurką i tak przygotowane ciastka układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 15-20 min. W między czasie przygotowujemy budyń wg, przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka ( ok 350 ml )
Przestudzone ciastka wypełniamy budyniem i dekorujemy owocami.
Smacznie i zdrowo! :)
Opakowanie ciasta francuskiego
Owoce
Budyń
Mleko
Ciasto francuskie podzielić na kwadraty, w połowie z nich wykroić szklanką otwory. Na całe kwadraty przyklejamy te z dziurką i tak przygotowane ciastka układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 15-20 min. W między czasie przygotowujemy budyń wg, przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka ( ok 350 ml )
Przestudzone ciastka wypełniamy budyniem i dekorujemy owocami.
Smacznie i zdrowo! :)
Komentarze
Prześlij komentarz