Masz ochotę na coś słodkiego? Polecam Ci mega szybkie, mega proste w przygotowaniu ciasteczka Madzialenki :)
Pół kostki masła
Opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (polecam Kamis)
1 i 1/2 szklanki mąki
Łyżeczka proszku do pieczenia
Jedno jajko
Szczyptę soli
Opakowanie czekolady (może być każda - bakaliowa, z orzechami itd)
Garść rodzynek
Opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (polecam Kamis)
1 i 1/2 szklanki mąki
Łyżeczka proszku do pieczenia
Jedno jajko
Szczyptę soli
Opakowanie czekolady (może być każda - bakaliowa, z orzechami itd)
Garść rodzynek
Cukier z miękkim masłem dokładnie utrzeć. W oddzielnej misce wymieszać mąkę,proszek, sól, posiekaną czekoladę oraz rodzynki. Przełożyć wszystko do miski z masełkiem, dodać jajko i dobrze wyrobić ręką. Z ciasta formować kulki i układać, mocno dociskając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( pamiętaj że ciastka trochę urosną w trakcie pieczenia) piec w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 15 min.
Ciastka można przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce, przez kilka dni. Zapewniam jednak, że znikną szybciej niż możecie się tego spodziewać :)
Komentarze
Prześlij komentarz