Zaczyna się robić coraz cieplej i pojawiają się świeże warzywa, korzystajmy z tego póki są :)
Dziś zapraszamy Was na ucztę wraz z cukinią.
pół kilo mięsa mielonego
3 sztuki młodej cukinii
cebula
6 plastrów sera żółtego
przyprawy wg uznania (u nas : sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, zioła prowansalskie)
Cukinie dokładnie umyć, odciąć końcówki i przeciąć wzdłuż. Gniazda wydrążyć i drobno posiekać. Do zeszklonej cebuli dodać mięso mielone, a następnie posiekaną cukinię i obficie doprawić. Farsz dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Gotowym mięsem wypełnić połówki cukinii i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 C przez ok 20 min, następnie udekorować plasterkami sera i pozostawić na ok 5 min.
:)
Dziś zapraszamy Was na ucztę wraz z cukinią.
pół kilo mięsa mielonego
3 sztuki młodej cukinii
cebula
6 plastrów sera żółtego
przyprawy wg uznania (u nas : sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, zioła prowansalskie)
Cukinie dokładnie umyć, odciąć końcówki i przeciąć wzdłuż. Gniazda wydrążyć i drobno posiekać. Do zeszklonej cebuli dodać mięso mielone, a następnie posiekaną cukinię i obficie doprawić. Farsz dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Gotowym mięsem wypełnić połówki cukinii i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 C przez ok 20 min, następnie udekorować plasterkami sera i pozostawić na ok 5 min.
:)
Komentarze
Prześlij komentarz