Beza Pavlova :)

Coś słodkiego, coś pysznego :) czyli bomba słodyczy z kwaskowatymi owocami!!!! Rozkosz ! to jedyne słowo które może opisać uczucie wiążące się z bezą z bitą śmietaną i owocem granatu. Towar pierwsza klasa 




Beza
5 białek z jaj
250 g drobnego cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

krem
500ml śmietany 30%
250g serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowanego
owoce (granat, malina - lub inne sezonowe)

Białka ubijać mikserem, a pod koniec dodać cukier oraz mąkę. Ubitą pianę ułożyć na papierze do pieczenia w kształcie okręgu i piec 90 min w 150 C. Po tym czasie zostaw bezę w piekarniku do ostygnięcia.

Smietanę ubij razem z cukrami, a na koniec dodaj serek mascarpone.
Upieczoną bezę posmaruj kremem i wysyp owocam. Całość niech się dobrze schłodzi w lodówce 

Komentarze