Środek zimy, za oknem plucha i zawierucha, a my jak zawsze zaganiani w codziennych obowiązkach szukamy szybkiego i rozgrzewającego dania. Oto dziś przedstawiam Wam, przepyszną, rozgrzewającą zupę krem z pieczonych warzyw 😍😍😍😍 

Nie dość, że smaczna, rozgrzewająca to jeszcze fit 😊 czego chcieć więcej ?! 


Przygotuj: 

4 średnie marchewki 

2 małe czerwone cebule

paprykę czerwoną 

2 ziemniaki

batat

5 ząbków czosnku 

łyżeczka tartego imbiru

mały koncentrat pomidorowy

2 papryczki chili (Brid's Eye)

szczypta kurkumy

5 łyżek oliwy 

1,5 litra bulionu warzywnego

sól 

pieprz

mieszanka orzechowa




Wszystkie warzywa dokładnie umyj i obierz. Do dużej miski włóż pokrojone w kostkę warzywa i natrzyj je oliwą wymieszaną z koncentratem. Wyłóż wszystko na blachę i piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Po 15 minutach wyjmij czosnek, a resztę warzyw piecz do osiągnięcia miękkości twardych warzyw. 

Gdy warzywa będą miękkie przełóż je do dużego garnka i zalej bulionem. 

Zmiksuj zupę na gęsty krem. Podwaja z mieszanką orzechów i pestek. 

Spróbuj 💓







Komentarze